VOORBEHANDELING

VOORBEHANDELINGEN

Slijpen
Slijpen is een methode voor het verbeteren van het esthetische en decoratieve karakter van het oppervlak. De behandeling geeft fijne sporen in de slijprichting. De oppervlaktestructuur kan “zeer fijn”, “medium” of “grof” worden gemaakt.

Slijpen wordt het meest toegepast voor interieuronderdelen. In de meeste gevallen wordt het geslepen oppervlak geanodiseerd, opdat het uiterlijk niet verandert.

Polijsten
Het polijsten van produkten wordt gedaan om de produkten een hoogglans te geven. Dit kan als voorbehandeling en als eindbehandeling gedaan worden. Voor het polijsten moet het produkt meestal eerst nog een slijpbewerking ondergaan om de diepste krassen te verwijderen.

Borstelen
Het borstelen kan als voor-, en nabehandeling gedaan worden. Als nabehandeling wordt het borstelen meestal gebruikt om het neerslag een mat uiterlijk te geven.  Scotch Brite is een vorm van borstelen.

Glasparelstralen
Glasparelstralen is een behandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle non-ferro materialen zoals: roestvrijstaal, aluminium, koper, ect.. Door aluminium te glasparelstralen wordt een ruwachtiger en matter oppervlak verkregen, tevens verdwijnen hierdoor kleine braampjes en scherpe kantjes. Glasparelstralen gevolgd door een anodiseerbewerking geeft een fluweelachtig mat oppervlak.